INICI

La meva Llicenciatura en Educació Física a l’INEFC de Barcelona i un llarg pelegrinatge posterior, que s’inicia amb l’aprenentatge i després l’ensenyament d’arts importades d’Orient, com el Tai-txi, el Judo, l’Aikido, la pràctica del Katsugen i del Yuki, la formació en Reiki, en Meditació Trascendental i en control mental i continua, més tard, a París, amb la Vipàssana i el contacte amb mestres de l’Advaita, m’han permès integrar l’experiència de la Consciència i la visió de la Unitat.

Simultàniament, em submergeixo en les psicoteràpies occidentals, com a pacient i estudiós, em formo a l’àmbit de les Psicoteràpies Humanistes i, en el camp corporal, bec a la font de les anomenades gimnàstiques suaus als seus països d’origen: Alemanya, França i els Estats Units. A París, sota la tutela d’eminents personalitats de l’escola d’Elsa Gindler, com la Dra. Lily Ehrenfried i Alice Aginski; a Berlín, amb Frieda Goralewski; i als Estats Units, amb Carola H. Speads, Charles Brooks i Charlotte Selver. Un aprenentatge que cristaŀlitza amb la introducció a Espanya d’aquestes pràctiques corporals i, des de l’any 1986, amb la meva dedicació en cos i ànima a ensenyar-les i a continuar-hi investigant.

He participat com a professor en diversos cursos de postgrau: sobre medicina naturista a la Universitat de Barcelona, sobre la columna vertebral a l’INEF i sobre educació postural i estiraments a la Universitat de Girona, durant deu anys, a la vegada que anava desenvolupant una tècnica molt eficient i precisa d’enfortiment funcional, que comporta poca inversió de temps i és apta per a totes les edats.  

L’extraordinari coneixement acumulat sobre el moviment corporal m’ha permès anar-ne extraient a poc a poc i l’essència del meu treball, fins a integrar força, suavitat i contacte amb qüestions essencials de l’ésser humà.

Aquest llarg recorregut m’ha facilitat l’apropament al Sr. Luc Nicon, descobridor de T.I.P.I., la Tècnica d’ Identificació de les Pors Inconscients, que actualment estic introduint al nostre país. I, gràcies a aquesta formació com a professional en el mètode Tipi, constato diàriament com pors, angoixes, fòbies, inhibicions i qualssevol tipus de malestars queden eradicats ràpidament i definitivament mitjançant un simple procés sensorial, amb gran alegria de qui les patia i gran satisfacció meva d’haver pogut contribuir al seu benestar.